TIETOA HELLINISTÄ


KAUNEUS KUULUU KAIKILLE!

HELLIN on kuvataiteilija, taidemaalari Vappu Aneri Kärkkäisen perustama tekstiilialan yritys.  Suurin osa kuoseista on Vapun käsialaa, ja ne syntyvät rakkaudesta taiteeseen, uuden luomiseen, väreihin, käsitöihin, sekä kauniisiin ja hieman villeihin ja outoihinkin  asioihin.
Verkkokaupan tilaukset hoitaa Eeva, joka on myös Salapakan kantava voima.

Yhdessä Hellinin porukka haluaa tuoda arkeen iloa ja kannustaa ihmisiä käsitöiden pariin ja käyttämään omaa luovuuttaan.

HELLIN PAINTBOX on paikka, josta löydät kahdelletoista värivuodenajalle teetettyjä kankaita. Värit on suunniteltu vuodenaikojen värikarttojen sekä Pantonen värikoodien avulla, joten voit luottaa siihen, että ne ovat värivuodenaikasi mukaisia. Väriteoria on todellista ja todella mielenkiintoista! Kankaita voi toki käyttää, vaikka ei noudattaisikaan värivuodenaikoja.

YHTEISVASTUUHELLIN KIDS4KIDS syntyi ihastuksesta lasten luovuuteen ja halusta tarjota lapsille mahdollisuus toteuttaa omia suunnitelmia ja ideoita kankaina ja samalla olla auttamassa toisia lapsia.
Kids4Kids on Hellinin oma kategoria lasten teosten pohjalta teetetyille kankaille, joiden myyntihinnasta menee 20% hyväntekeväisyyteen lapsiperheiden ja lasten hyväksi. Yhteistyökumppaneita on kaksi, Ituprojekti ja Hope ry.  Hopen kautta varat suunnataan erityisesti lasten ja nuorten harrastusten ja vapaa-ajan toiminnan tukemiseen. Ituprojekti tukee yksinhuoltajaäitejä ja naisia kriisiraskauksissa.

Hellin osallistuu myös lahjoittamalla kankaita, joista ommellaan vaatteita ja tarvikkeita sairaaloiden keskososastoille sekä Hope ry:n kautta lahjoitettavaksi.

EKOLOGISUUS 

Hellinin puuvillapohjaiset kankaat tuotetaan pääosin Portugalissa, missä on pitkä tekstiilituotantoperinne ja vahva osaaminen. Puuvillaneulokset tehdään pitkäkuituisesta puuvillasta, joka ei nyppyynny ja nöyhtäänny käytössä kuten lyhytkuituinen puuvilla.

Kankaat painetaan luomulaadulle silloin kun se ei johda laadun kärsimiseen. Laadukkuus on pidemmän päälle ekologista ja taloudellista , joten valitessa kangaslaatuja Hellinille, hyvä laatu on tärkeämpi kriteeri kuin luomuviljely (jossa on myös omat ongelmansa, esimerkiksi suuri vedenkulutus).

Pellava on luonnostaan ekologinen, lähellä kasvava kuitu, joka ei vaadi paljon vettä eikä torjunta-aineita kasvaakseen hyvin. Pellavalla on myös paljon erinomaisia käyttöominaisuuksia, joiden vuoksi tarjolla on kuoseja myös pellavakankaalle painettuna.

Digitaalinen painotekniikka mahdollistaa pikkutarkat kuviot ja miljoonien värisävyjen käytön vain muutaman sijaan, kuten perinteisessä rotaatiopainossa. Digitaalinen painaminen on ympäristöystävällistä, koska painoväriä ei jää yli vesistöön huuhdeltavaksi, vaan sitä käytetään painoprosessissa täsmällinen määrä.

Digitaalisesti painaminen ei onnistu tummille kankaille, joten pohjana on aina valkoinen tai harmaa kangas. Pientä vaaleaa haitua saattaa nousta pesuissa tummiin painokohtiin, mutta laadukkaan, pitkäkuituisen puuvillan käyttäminen minimoi tämän haitan. Jos pieni vaalean nukan nouseminen pintaan häiritsee sinua, suosittelemme vaaleampia pohjavärejä sekä läpivärjättyjä kankaita.

Merinovilla on eettisesti tuotettua, mulesing-vapaata ja hienointa saatavilla olevaa luomulaatua, jossa kuidut ovat mahdollisimman ohuita ja siten pehmeitä iholla. Merinovilla on monilta ominaisuuksiltaa ylivertainen, kosteutta iholta pois siirtävä ja  kehon lämpötilaa säätelevä, likaa hylkivä, antibakteerinen ja itseään puhdistava kuitu. Villan luonnollinen lanoliini reagoi ilman hapen kanssa saaden aikaan puhdistumisen ja villavaatteen parasta hoitoa on tuulettaa sitä yön yli (vaikka henkarissa) ja puhdistaa mahdolliset tahrat paikallisesti. Hellinin merinovillat voi pestä koneessa villanpesuohjelmalla, ja huuhteluainelokeroon kannattaa lorauttaa pieni määrä villan hoitoainetta (lanoliinia) jolloin villan pehmeys ja kaikki hyvät ominaisuudet säilyvät. 100% merinovillan voi vaikka silputa kompostoriin elinkaarensa loppupäässä, sillä se on täysin biologisesti hajoava.  

Kaikki Hellinin kankaat ovat tietysti myös Öko-Tex-sertifioituja eivätkä sisällä kemikaalijäämiä.

Mukavuus, kauneus, ekologisuus ja kestävä laatu ovat kaikki tärkeitä Hellinille. Art Fabrics, Fabric Arts!